D&V Concept Store / Guise Architects

Designing a space on a budget that looks great, can't be done i hear you say. Today's project D&V concept store comes from Guise Architects who took inspiration from a rational approach to their client's needs "Space = money". Beautiful design resolution to a common problem, inspiring start to the day.

Guise Architects / D&V Concept Store

Our approach was to make a profit in space according to the rational design process.
— Jani Kristoffersen, Guise

Guise Architects / D&V Concept Store

To maximize the space a simple rule was created in the design process, every display surface was to quadruple itself. The first step in the process was to take an area of 400×400 mm and extrude it and let it grow to 800×800 mm, then to repeat the process until a desired height has been reached. The demand for flexibility was met by introducing a custom made changeable shelf system. A system of L-profiled beams were designed with a perforation running along the beams as a stitch.

Guise Architects / D&V Concept Store

Guise Architects / D&V Concept Store

All Images courtesy of Guise