O+A / The Giant Pixel Corporation

Having designed my share of workplaces, it's great to see one that delivers a sense of surprise & delight without the wacky amusement park edge. O+A designed the office for Giant Pixel in San Francisco. A software developer occupying three floors. When Giant Pixel approached Studio O+A to design it's new headquarters, the software developer wanted a studio office that would also echo the look of Charles and Ray Eames’s workshop and The Jetsons, too. If you take a look, there's also a little Zaha Hadid in the reception area.

O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation


It was up to us to marry that all together in one cohesive design
— Denise Cherry, a principal at Studio O+A

O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation


The screen reads the opening crawl from Star Wars: “A long time ago, in a galaxy far, far away...”…in binary code. 


O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation


These engineers are self-professed nerds, so we did something that was in their language. The Giant Pixel team jokes that they’ll bring recruits in and if candidates could understand the message they get off to a good start.
— O+A

O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation


design challenge was to fit a variety of distinct work areas into three small footprints—and to do so with both beauty and economy.
— O+A

The Star Wars-inspired screen is fun “it’s a secret little nod”, but it also ties into Studio O+A’s larger goal: designing offices that can foster company culture.

O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation

Which explains how the Giant Pixel team also got a Studio O+A-designed speakeasy cocktail bar in their office basement: "The engineers told us they like to go out to a bar to brainstorm ideas, so we built them a full commercial bar," 

The Giant Pixel Corporation_05.png
O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation

The custom-fabricated concrete reception desk eschews traditional forms and substitutes a sweeping sculptural elegance offset by the wit of a desk-lamp chandelier.

O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation

In the basement a lounge and bar provide a cozy in-house retreat for Giant Pixel’s staff and visitors.

The Giant PIxel Corporation_07.png
O+A / The Giant Pixel Corporation

O+A / The Giant Pixel Corporation

Upstairs a suspended fireplace and chimney create another focal point evolving into mid-area workstations, a conference room, private break cabanas and finally a coffee counter at the back. Each area is spatially discreet, but each informs the other through proximity, light—and in the case of the fireplace: warmth. Throughout Giant Pixel’s office one design thought prevails: that small spaces may acquire richness through an abundance of uses and careful orchestration of detail.

The Giant Pixel Corporation_-9.png

Images courtesy of O+A 

Photographer: Jasper Sanidad