Snow Picnic / Torafu Architects

London has the Chin Chin laboratorists with the amazing spectacle of watching gelato made in front of you with nitrogen, now Tokyo has Snow Picnic by Torafu Architects.

snow picnic - torafu architects
snow picnic - torafu architects

Liquid nitrogen is combined with a liquid concentrate ice-cream mixture to make the dessert as the customer looks on at the fun scientific theatre. Torafu Architects has designed the interior using a zoological theme, bringing in exotic ceramic birds and cats, decorating the walls with anatomical drawings of animals, and increasing the shop’s organic feel with a carefully selected mini-jungle of greenery.

snow picnic - torafu architects
snow picnic - torafu architects

Entering through the glass facade, the front space rises in levels towards the back in three levels. The counter area where the performance aspect happens is therefore a natural focal point, and the black counter contrasts with the 'smoke' effect from the nitrogen. A variation in chair size has been employed so the same central table, topped with the same tiles as the entrance floor, can be used from the different levels, and pastel tones on the walls have been applied at angles to suggest shafts of sunlight through forest foliage.

snow picnic - torafu architects
snow picnic - torafu architects
snow picnic - torafu architects
snow picnic - torafu architects
snow picnic - torafu architects