Bassike Venice Beach / Brook&Lyn

c
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal
Bassike / Brook&Lyn / London Design Journal

The creative studio of husband-and-wife team, Mimi Jung and Brian Hurewitz are BROOK&LYN creating interiors that express their personal vision of beauty and simplicity. Their work draws inspiration from fashion, art, and culture to blend the new and the nostalgic.

The interior was designed in collaboration with Akin Creative . For their first international store, the Australian luxury apparel brand Bassike chose Venice Beach in California. The store is designed with a pared-back aesthetic using the inherent nature of the materials, with attention to detail and individuality.

Throughout the space, Akin Creative and BROOK&LYN have created a space of white walls, polished concrete and lots of natural light, with skylights, floor to ceiling steel-framed windows, and glass doors at both entrances working to let the light in and bounce through the interior to amplify the sense of openness. BROOK&LYN’s custom made ‘Angled Bar Daybed’ with intricate slats carved from solid rift sawn American white oak sits in the centre of the room, accompanied by a vintage ivory Moroccan rug with charcoal-like scribbles adding texture and depth. A large bevelled mirror layered over a piece of meticulously cut Mountain Calacatta marble leans against a side wall.

The intention is that the store feels relevant to its neighbourhood, so working with local creatives has been a focus for us throughout the design phase.