Mim Design / Landream

The brief was to create interiors that are modern, timeless and fresh, with a slightly nostalgic nod to old school Hong Kong-style luxury, and that reflect the high quality Landream brand,
— Ms Fanning
Mim Design / Landream  / London Design Journal
We also decided to reflect the Landream brand, more specifically the angle of the ‘L’ and curve of the ‘D’ as it appears in their logo, through the curvature of panelling, walls and door handles, and in the sublime angles throughout the space.
The views out through Birrarung Marr, overlooking St Paul’s Cathedral and out towards the Dandenong Ranges are magnificent, so aspect was a key consideration when planning the space,
— Ms Fanning
The palette and finishes are a balance between dark and light, with the inclusion of refined brass detailing throughout all spaces, whether it be through furniture, or wall cladding.
 
 
 
 
We’ve achieved a luxury office fit out that could be easily located in any capital city around the world,
— Ms Fanning
 
Mim Design / Landream  / London Design Journal
 

An absolutely show stopping interior rich in detail and palette, designed by one of my favourite studio's, the talented team at Mim Design is one to watch.

When international property developer Landream decided to set up shop in the new Australian Institute of Architects building in Exhibition St, also known as 41x, it was evident the space would need to be worthy of the global brand’s reputation and cutting edge CBD location.

What’s transpired is a world-class luxury lounge–inspired environment, created by Melbourne studio Mim Design to reflect Landream’s aspirations as a business and the high quality of its product.

According to Mim Design Director Miriam Fanning, it was important that Landream’s Melbourne headquarters were instantly recognisable by its clients overseas.

Ms Fanning said the project involved the creation of a boardroom, two meeting rooms, an executive office, general open-plan space for 11 staff, kitchen facilities, two bathrooms, a staff locker zone and a front reception area.

Being a modern company, with a relatively young director, emphasis was placed on technologically advanced materials, such as the reception area’s illuminated perforated panels, which are referenced in light fittings that hang above the meeting room tables.

The polished plaster used on the walls throughout softens the space, as do the RC+D carpets and high-end flush plaster ceilings.

Landream were terrific to work with; they were driven by design, detail and quality right from the start, and we believe the end result truly reflects the brief.

Photography by Peter Clarke