~ Pier Luigi restaurant// Pier Giorgio Antonetti collaboration with .PSLAB

I'm fast becoming a fan of all things .PSLAB. I have previously posted about their work on the Hotel Thomiuex, the Barbican & redo. This post is about another project and lighting concept, the result of collaboration with Pier Giorgio Antonetti for Pier Luigi restaurant in Rome. The pic of the ladies WC door is hilarious.


'.PSLAB overcame the constraint of the secluded spaces by creating continuity through the method of placement of the circular drums to create axis.'

'The circular drums were dropped to the level of the brass sheets extension, creating the effect of a one-level ceiling'
'The space utilized elements such as wood and brass and incorporated dark colors so the team selected materials that worked with those elements'

'The restaurant's ceiling was somber and adorned with L shaped brass sheets.'
'All lighting fixtures were set in a combination of brass and black powder-coated finishes to go along with the restaurant many features.'
 
Images courtesy of .PSLAB