~ Special Normal Inc.// Note et Silence

What an interesting concept, a changing space that can be reconfigured like a set. The design for Note et Silence by Specialnormal Inc. explores this idea. You have to take a close look at the images to see the subtle and interesting changes that the space takes like a changing gallery exhibition. The movable walls and box gilding past on another.  Inspiring concept.

Specialnormal_07.jpeg
Specialnormal_08.jpeg

note et silence is a select shop, which newly opened in Kobe, a port city in Kansai area. The shop holds three original brands, which appeal to sophisticated women with a sense of humor and with a playful mind.

Specialnormal_09.jpeg
Specialnormal_10.jpeg

' Humour ' and ' Playfullness' were the key when we started this project, and we defined the shop as a stage, customers as actors / actresses, and the interior as a stage setting.

Specialnormal_11.jpeg
Specialnormal_12.jpeg

'Floating box' Wall, Floor and Ceiling are the main elements to create a space. Based on the idea of ' Stage Setting', we aimed to create a versatile space and we made ' Wall ( = Box ), can be moved to a certain extent.

Specialnormal_13.jpeg
Specialnormal_14.jpeg

If the box is placed near the entrance, it creates a corridor and the space becomes very aggressive atmosphere. If it is placed at the back of the shop, it creates a bigger area within the shop. With the effect of the box, the space can be configured for different scenes like a gallery.

Specialnormal_15.jpeg
Specialnormal_16.jpeg

Arched openings denote doorways, while square openings create windows to two sets of display shelves.

Specialnormal_17.jpeg
Specialnormal_18.jpeg
Specialnoraml_02.jpeg
Specialnoraml_05.jpeg
Specialnormal_03.jpeg
Specialnormal_06.jpeg
Specialnormal_04.jpeg

All Images courtesy of Specialnormal Inc.

Photo's Koichi Torimura